Loutkar.online
ArtefaktFoto: archiv divadla

Francouzská robotická inscenace Artefakt poprvé v Praze

Festival Sněz tu žábu 2021

Do Prahy zavítá výjimečná francouzská imerzivní inscenace Artefakt, která pracuje s principy robotiky a optických efektů a ve které uvidíte robotické rameno, 3D tiskárnu nebo chatbota hrát texty Shakespeara, Becketta nebo Karla Čapka.

Inscenace je hlavním hostem sedmého ročníku festivalu francouzského divadla Sněz tu žábu, který se letos odehraje v termínu 3. – 5. 9. 2021.

Autorem inscenace Artefakt je Joris Mathieu, umělecký šéf Théâtre Nouvelle Génération v Lyonu, jedné ze dvou největších francouzských scén pro mladé publikum. Joris Mathieu ve své tvorbě pro mladé diváky často využívá technologie, ať už nejnovější, které adaptuje pro divadlo, anebo ty velmi staré, vycházející z principů barokního nebo alžbětinského divadla.

Inscenaci uvádíme v češtině i francouzštině, 4. 9. v Divadle NoD od 14h, 17h nebo 20h. Každá repríza má 50 minut a po ní je možné se potkat s tvůrci a technology inscenace.

Více informací o inscenaci Artefakt najdete zde.

Trailer si můžete pustit zde.

Vstupenky, včetně zvýhodněných dětských nebo studentských lístků, jsou k dispozici zde.

Natálie Preslová, 1. 9. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.