Loutkar.online
divadlo Radost nové logoFoto: divadlo Radost

KRÁSKA A ZVÍŘE – 1. premiéra divadelní sezony 2020/2021 v Divadle Radost.

Inscenace divadla Radost vychází z verze Beaumontové, kterou konfrontuje se současným světem – v televizním studiu se odehrává show posílající soutěžící do světa Příběhu, který je shodný s pohádkovým světem Zvířete. Premiéra se uskuteční online. Nejedná se ale o veřejné streamování.

Divadelní adaptace této proslulé a mnohokrát také zfilmované francouzské pohádky akcentuje jako ústřední téma sílu obětavosti a lásky, která není hraná ani předstíraná a které dá hlavní hrdinka přednost před životem v přepychu a bohatství.

Stejně jako Kráska i každý z nás žije příběh svého života. Někdo ten svůj tráví sledováním příběhů druhých, takže nakonec ani nemá kdy naplno prožít ten svůj. Nezáleží na tom, jak kdo vypadá v záři televizních reflektorů nebo při potlesku diváků v televizním studiu. Světla televizního studia z nás lepšího člověka neudělají. Stačí jen následovat své city, protože opravdové věci se dějí opravdově…

Jedním z cílů naší inscenace je také snaha přiblížit současné mladé generaci svět lidových vyprávění, pohádek a tradic, o což Divadlo Radost ve skladbě svého repertoáru dlouhodobě usiluje. Vycházíme tím vstříc mimo jiné pedagogickému zájmu škol, které se na nás obracejí s žádostmi o uvádění tradičních pohádek s odůvodněním, že mladší generace tyto pohádky většinou málo zná.

Scénář: Pavel Trtílek a Marek Zákostelecký

Režie a scénografie: Marek Zákostelecký

Hudba: Vratislavslav Šrámek

Dramaturgie: Pavel Trtílek

Online premiéra: 6. listopadu 2020 ve velkém sále Divadla Radost

Doporučený věk: 8+

Pavel Trtílek, 4. 11. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.