Loutkar.online

Vláda schválila 2. výzvu z programu COVID – Kultura

750 milionů korun bude do konce letošního roku ve 2. výzvě v programu COVID – Kultura. Žádosti se budou podávat přes informační systém dostupný na www.mpo.cz/kultura.

Nově budou moct o dotaci žádat také jednotlivci v uměleckých a odborných umělecko- technických profesích (OSVČ), dostat budou moct jednorázově 60 tisíc korun. Firmám bude možné hradit náklady až do výše 10 milionů korun.

Z programu bude možné poskytnout příspěvek na marně vynaložené výdaje, které vznikly v souvislosti se zrušenými nebo přesunutými akcemi a kontinuální činností v oblasti kultury. Týká se to subjektů, jako jsou divadla, hudební kluby, odborné technické profese, ale i neziskových organizací, které profesionálně podnikají v kultuře. Jedná se o výdaje za přesunuté či zrušené kulturní akce a kontinuální činnost v kultuře, která byla kvůli mimořádným opatřením vlády v souvislosti s koronavirem od jara výrazně limitována a dosud je jednou z nejvíce zasažených oblastí. V této souvislosti můžou podnikatelé uplatnit marně vynaložené výdaje v období od 1. října 2019 do 20. listopadu 2020. Podpora bude moci příjemci dotace pokrýt až 50 % uznatelných výdajů za přesunuté nebo zrušené kulturní akce a až 80 % uznatelných výdajů za kontinuálně vyvíjenou činnost v oblasti kultury, tedy pravidelné režijní náklady podnikatelských subjektů. Pomoc se tedy týká subjektů organizujících či zajišťujících živou uměleckou produkci s primárním cílem poskytnout kulturní služby veřejnosti, včetně jednorázové podpory výkonným umělcům a odborným umělecko-technickým profesím.

Audiovizuální průmysl bude řešit speciální výzva v gesci MK. Materiál k této výzvě předloží ministr kultury vládě v pondělí 19. 10. 2020. Pro audiovizuální průmysl bude vyčleněno téměř 100 milionů korun a tyto finance bude rozdělovat Státní fond kinematografie.

MKČR, 15. 10. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.