Loutkar.online
Continuo Ostrovy Foto: archiv divadla

Ostrovy Divadla Continuo – 24. Mezinárodní divadelní site specific projekt

Každoroční mezinárodní divadelní site specific projekt, který Divadlo Continuo pořádá již od roku 1997, se letos uskuteční v krajině Malovicka. Koruny stromů, louky, břehy i hladina rybníka Otrhanec u Malovic. Každý večer od 6. do 13. srpna vždy od 21 hodin.

24. Mezinárodní divadelní site specific projekt Divadla Continuo se letos koná. Členové souboru se vrací k rybníku Otrhanec a zvou diváky k putování zšeřelou krajinou Malovicka u rybníka Otrhanec.

Břeh a hladina rybníka, pole, louky, polní cesty a koruny stromů. Všechna tato místa se stanou dějištěm divadelních akcí, výtvarných a zvukových instalací

Na rozdíl od předchozích ročníků, které zpracovávaly historické události, historii místa, či konkrétní lidské osudy, se letos tvůrci rozhodli pro jiný formát.

„Pozvali jsme k účasti na projektu dvacítku mladých umělců, studentů uměleckých škol i začínající profesionály, aby společně s námi vytvořili projekt pokoušející se reflektovat současnou situaci“, vysvětluje Pavel Štourač, pod jehož režijním vedením inscenace vzniká.

„Témata, o kterých všichni každý den mluví, věci, které každodenně žijeme, ale neodvažujeme se je vyslovit ani před sebou samými. Útržky poezie, novinových zpráv, fragmenty lidských příběhů. Ostrovy… To vše diváci naleznou při procházce noční krajinou“, dodává.

Inscenaci Ostrovy budou moci diváci zhlédnout od 6 do 13. srpna vždy od 21 hodin.

Na umělecké části projektu se vedle členů Divadla Continuo a jeho dlouhodobých spolupracovníků podílí tentokrát účastníci z 6 zemí Evropy, kteří po dobu 4 týdnů pracují na vytvoření výsledné inscenace. Scénografické řešení projektu vzniká pod vedením Heleny Štouračové. Hudební dramaturgii má na starosti Jakub Štourač.

Continuo OstrovyFoto: archiv divadla

„Site specific projekty Divadla Continuo se již staly tradicí a ani letos jsme nechtěli tento projekt vynechat i přes veškeré obtíže, které s sebou situace spojená s pandemií nese“, vyjadřuje se k organizaci akce režisér Pavel Štourač.

Letos, více než kdy jindy, považujeme za důležité udržet kontinuitu tohoto projektu. Jeho realizací se tak snažíme přispět k obnovení a udržení rozmanitosti kulturního života v ČR.

Projekt se koná v otevřeném prostoru a budou při něm dodržena veškerá hygienická opatření.

Ostrovy

6. – 13.8. 2020 / 21:00

Rybník Otrhanec, Malovice

Vstupenky na představení v předprodeji v síti GoOut, také pak na místě 1 hodinu před začátkem představení.

https://goout.net/cs/divadlo/ostrovy/yrdtf/

Ceny vstupenek:

předprodej 260,- / zlevněné 190,- (senioři, studenti, ZTP)

na místě: 290,- / zlevněné 220,- (senioři, studenti, ZTP)

GPS: 49°05’54.2„N 14°13’43.9“E

Zuzana Bednarčiková, 5. 8. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.