Loutkar.online
Dítě v dlouhé 2020Foto: Tereza Bartůňková

Místo festivalu on-line workshop

Ve středu 20. května měl v pražském Divadle v Dlouhé začít 22. ročník festivalu pro děti a jejich dospělé Dítě v Dlouhé. Kvůli opatřením, která v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 zavedla vláda ČR, byl festival zrušen a nemohl být ani přesunut do on-line prostoru.

Jediná jeho součást se své virtuální podoby dočkala, a to workshop výroby masek s výtvarnicí Terezou Bartůňkovou. Celý workshop zveřejní divadlo na svém YouTube kanále v sobotu 23. května v 15 hodin, pozvánka Terezy Bartůňkové je k vidění už nyní.

Tereza Bartůňková pro letošní, bohužel zrušený ročník festivalu Dítě v Dlouhé připravovala vedle ilustrací festivalového katalogu a propagačních videí právě výtvarný workshop výroby masek, který nyní natočila. S její tvorbou se diváci Divadla v Dlouhé setkají znovu v příští sezoně, a to hned dvakrát: bude nejen ilustrátorkou dalšího ročníku festivalu, ale také autorkou vizuálu celé sezony i jejích jednotlivých premiér v zářijovém Průvodci sezonou 2020/21.

Karola Štěpánová, 21. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.