Loutkar.online

Drak na doma, interaktivní projekt Divadla DRAK

V pátek 20. března spustí Divadlo DRAK projekt DRAK na doma, jehož cílem je zpříjemnit rodinám s dětmi volný čas, který musí místo návštěvy divadla nyní trávit doma.

Projekt odstartuje záznamem Noci divadel z roku 2018, který divákům poodhalí zákulisí divadla, jak vzniká divadelní inscenace i jednotlivé divadelní profese. Následovat bude v sobotu 21. března záznam autorské inscenace Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka Faust.

Postupně tak diváci budou mít možnost zhlédnout většinu současného repertoáru Draku. Těšit se mohou například na představení O bílé lani, Medová královna či Poslední trik Georgese Méliése.

„Odkazy na on-line záznamy inscenací budou zveřejněny na našich webových stránkách a facebooku vždy s časovým omezením na 24 hodin,“ upřesňuje produkční Divadla Drak Barbora Kalinová.

Lektorské oddělení spolu se scénografkou Terezou Vašíčkovou připravuje pro rodiny s dětmi také tzv.Domácí ateliéry, jednoduché návody na divadelně-výtvarné dílny na doma.

Díky členům uměleckého souboru a některým dalším zaměstnancům divadla nepřijdou diváci Draku ani o oblíbený projekt Dračtení. Společně pro ně připravují video četbu na pokračování z knihy ceněné české autorky Petry Soukupové Kdo zabil Snížka.

Jednotlivé programy projektu „Drak na doma“ budou postupně zveřejňovány na webových stránkách a sociálních sítích divadla. Projekt poběží po celou dobu uzavření školních zařízení.

Martina Marková, 20. 3. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.