Loutkar.online
Šťastný princ, Divadlo LampionFoto: Tomáš Glasberger

Festival Spectaculo Interesse navštíví loutkáři ze čtrnácti zemí světa

Od 29. září do 4. října pořádá Divadlo loutek Ostrava již potřinácté mezinárodní bienále loutkového divadla Spectaculo Interesse.

Organizátoři v Ostravě přivítají loutkáře z Itálie, Velké Británie, Slovinska, Nizozemska, Belgie, Finska, Španělska, Kanady, Dánska, Izraele, Ruska, Polska, Německa a také z České republiky. Festival je určen všem věkovým skupinám – rozmanitý program nabídne divadelní zážitek dětem i dospělým. Některá představení jsou vhodná už pro jednoleté dětské diváky. Součástí programu bude také zahajovací průvod loutek, odborné diskuze a koncerty.

Pozvání do Ostravy letos v rámci festivalu přijalo i mezinárodně známé Divadlo bratří Formanů. Divákům představí svůj nejnovější projekt s názvem Deadtown – putovní představení pohybující se na pomezí divadla a němého filmu. K docílení autentického zážitku Divokého západu využívají Formani vlastní divadelní stan v podobě velké dřevěné boudy, loutky, masky, malované kulisy, filmové animace, hereckou akci, živou hudbu i bohatou ruchovou složku.

Dramaturgie festivalu se zaměřuje na výrazné divadelní produkce, ve kterých hraje stěžejní roli loutka a principy loutkového divadla. Spectaculo Interesse nabízí publiku výběr toho nejzajímavějšího, co v daném oboru během uplynulých dvou let vzniklo. Program je rozdělen na soutěžní a nesoutěžní část, o oceněných rozhoduje tříčlenná mezinárodní odborná porota.

Festival bude probíhat tradičně na hlavní a alternativní scéně Divadla loutek, v Loutkové kavárně, ve venkovním amfiteátru divadla a nově také ve Staré aréně na Masarykově náměstí. Speciální divadelní stan bratří Formanů bude stát v areálu výstaviště Černá louka.

Program festivalu je k dispozici zde.

Klára Šebestová, DLO, 31. 8. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.