Loutkar.online

Online archiv

Švecová, Veronika: Loutky mohou vzniknout z čehokoli, Loutkář 3/2023, s. 87–89

Další z letošní čtveřice scénografek, které se ve své tvorbě věnují loutkovému divadlu, je Klára Kotoučová Fonová. Ostravská rodačka profesně vstoupila nejen do kamenných loutkových scén v Česku, ale i na Slovensku a spolupracovala i s několika soubory na nezávislé divadelní scéně.

Klára Kotoučová Fonová se narodila v říjnu roku 1981 v Ostravě. Po studiu na tamním Gymnáziu Olgy Havlové se rozhodla pro studium textilního a oděvního návrhářství na Katedře designu na Fakultě textilní Technické univerzity v Liberci. Přestože jí díky rodinným vlivům nebyla divadelní sféra neznámá, právě až působení v Liberci ji definitivně nasměrovalo na dráhu scénografky. V roce 2010 absolvovala obor Scénografie alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. Vedoucí jejího ročníku byl Alois Tománek, jeho asistentem Robert Smolík.

Již na škole spolupracovala s režisérem Ondřejem Lážnovským, s nímž pak tvo…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.