Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Bude kůň? Nebude kůň?, Loutkář 3/2023, s. 84–86

Dalším příspěvkem do našeho volného cyklu kočujících souborů je uskupení Budenebude kůň, které tvoří studenti a absolventi pražské katedry alternativního a loutkového divadla DAMU Alžběta Nováková, Sára Vosobová, Jakub Müller, Josef (Bobeš) Havelka, Antonína Brukner a iniciátorka celého projektu výtvarnice Háta Vicherková, která společně s produkčním Tomášem Kočím odpověděla i na otázky.

Jak praví facebooková stránka souboru, vznikl během covidové karantény v prosinci 2020 z touhy poukázat na poněkud upozaděné loutkové divadlo a oživit a připomenout tradici kočovného divadla. Jméno pak získal podle nejistoty, jestli kůň bude, nebo jestli divadelní káru potáhnou sami.

Hned v první sezóně, tedy v létě 2021, se podařilo sehnat jak koně a k němu vozku (plus poníka Polinu a německého ovčáka Rózu), tak i maringotku vypůjčenou od slovenského Teatra Tatro. Soubor tudíž mohl na dva týdny vyrazit na ce…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.