Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Obálkové divadlo, Loutkář 3/2023, s. 76–78

Ve dnech 8.–18. června 2023 se v horkem rozpálené Holešovické tržnici (ale nejen tam) uskutečnil už 15. ročník scénografické výstavy Pražské Quadriennale, která představila tvorbu z neuvěřitelných 67 zemí celého světa. České barvy ve studentské sekci – a velmi zdařile – hájil projekt Obálkové divadlo, pod nímž jsou jako kurátoři podepsáni Jakub Šulík, Tereza Havlová, Adam Pánik, Alexandra Niedomanská, Johana Bártová a Anna Prstková z KALD DAMU (poslední dvě jmenované pak odpověděly na redakční otázky).

Jejich idea je v zásadě jednoduchá a velmi sympatická: vytvořit pro návštěvníky nabídku malých divadélek, která se vejdou do obálky formátu C5. Ta si pak mohou lidé na místě zakoupit a buď si je ponechat a zahrát si s nimi doma, nebo je poslat poštou někomu blízkému pro radost. A to v době, kdy reálných zásilek rapidně ubývá a drtivá většina korespondence se realizuje pouze digitální formou.…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.