Loutkar.online

Online archiv

Žatecká Vojíková, Silvie : Kde domov můj?, Loutkář 2/2023, s. 45–49

Všechny inscenace uvedené v českobudějovickém Malém divadle v této sezóně spojuje téma domova, opuštění stávajícího a hledání nového, vytváření rodinných pout a téma odvahy dát milované bytosti svobodu. Výjimku představuje edukační linka, kterou reprezentuje divadlo fórum nazvané To snad nemyslíš vážně?! v režii Michaely Váňové.

Pohádka v kulisách 21. století

Hostující režisér Jiří Ondra připravil inscenaci #Locika s podtitulem Cesta za světlem inspirovanou stejnojmennou pohádkou bratří Grimmů. Autoři scénáře Jiří Ondra a Dagmar Fričová pojímají příběh Lociky jako příběh současné teenagerky, s jejímž chováním i slovníkem se mohou současné děti identifikovat. Locika žije se svou milující a nadměrně ochranitelskou matkou v bezpečí domova, nezná skutečný svět, který se jí však matka snaží simulovat (např. „jdeme do kina“ znamená sednout si před televizní obrazovku s popcornem) a škol…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.