Loutkar.online

Online archiv

Ratajová, Alexandra: Loutkářství jako filosofie, Loutkář 2/2023, s. 36–37

Ve dnech 6.–12. 3. 2023 proběhl v Hradci Králové už 11. ročník mezinárodního festivalu vysokých škol Gaudeamus Theatrum. Letos se ho zúčastnili posluchači pražské KALD DAMU, polské Akademie Sztuk Teatralnych ve Wroclavi a bulharské National Academy of Theatre and Film Arts „Kr. Sarafov“ a byl zaměřen na objektové divadlo. Lektory letos byli Francouz Olivier Rannou a Izraelec loutkář Ariel Doron. (red)

Doron v současnosti žije v Berlíně (roz­ hovor s ním jsme publikovali v Loutkáři 3/2021, s. 24–26, pozn. red.) a jeho tvorba často komentuje současnou společenskou a poli- tickou situaci – izraelskou, ale v dnešním kontextu i v podstatě celosvětovou. Činí tak s objekty, často hračkami, na které můžeme snadno narazit v jakékoliv levné prodejně typu Pepco, Kik nebo spoustě asijských veče- rek, kde lze vyhrabat nejpodivuhodnější zboží. Většina z nich je plastová a vyrobená v Číně, jak podotkl na mezinárodní konferenci p…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.