Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Unima na magickém ostrově, Loutkář 2/2023, s. 32–35

UNIMA na magickém ostrově

Ve dnech 25. 4. – 1. 5. 2023 se uskutečnilo zasedání radů UNIMA na pro nás značně vzdáleném a exotickém Bali, v malebném přímořském letovisku Sanur nedaleko hlavního města ostrova Denpasaru. Šlo o náhradu původně zamýšleného kongresu, který se měl uskutečnit v roce 2000, ale kvůli pandemii covid-19 byl zrušen a nahrazen o rok později, a to pouze v online verzi. Letošní zasedání proběhlo už v regulérní podobě a bylo navíc rozšířeno o možnost připojit se na dálku, mimo jiné proto, že náklady na cestu byly pro mnoho radů až příliš vysoké.

Text: Kateřina Dolenská

Den před a den po zasedání radů (anglicky „council“, což má půvabný a poněkud historií zavánějící český ekvivalent „koncil“) proběhlo i rokování exekutivy UNIMA, jíž jsem členkou. Projednávalo se například přijetí dvou nových center UNIMA v Tanzanii a v Burundi a bezprecedentní rezignace člena exekutivy, Ku…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.