Loutkar.online

Online archiv

Drtina, Michal: Maloňovy objekty žijí svým vlastním životem, Loutkář 2/2023, s. 4–7

Loutkář, výtvarník, řezbář a divadelní technolog s titulem strojního inženýra si v Brně před lety našel životní cestu, k níž bytostně tíhnul. Usadil se v originálním domě, kde má byt, dílnu i malou galerii. Jak sám říká, našla jeho rozháraná duše konečně uspokojení a životní náplň. Třebaže se narodil v červnu, byla kamarády a přáteli naplánována oslava jeho sedmdesátých narozenin jako součást festivalu Čtvrtstoletí Divadla Líšeň na pátek 11. srpna. V rámci oslav byla vystavena část jeho řezbářské tvorby a jeho loutky ožily v drobných výstupech i v představení inscenace Žabáci aneb Sny starého dědka. V závěru dne byl o oslavenci promítnut filmový dokument Hrát si povoleno.

Cestu ke svobodnému povolání si Antonín Maloň prošlapával poměrně dlouho, ale neli- tuje toho a neměnil by za žádnou cenu. Doma mu maminka říkávala: Udělej si řemeslo a pak se věnuj, čemu chceš. Táta byl strojař, a …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.