Loutkar.online

Online archiv

Švecová, Veronika: V DLO budou loutky na prvním místě, Loutkář 3/2023, s. 58–59

Od července tohoto roku má Divadlo loutek Ostrava novou ředitelku. Alena Punčochářová, která v konkurzu na tuto pozici zvítězila, možná zatím není v loutkářské komunitě úplně známá, ale na divadelní mapě Ostravy se již nějaký ten pátek pohybuje. Působila v Divadle Petra Bezruče postupně jako produkční, tajemnice uměleckého provozu a provozní ředitelka divadla. Manažersky se podílela na ostravském festivalu Dream Factory Ostrava a v minulosti pracovala také v Národním divadle moravskoslezském. Jak vypadají její plány s ostravskou scénou pro děti a mládež?

Máte mnoho zkušeností s ostravskou divadelní scénou, většinou však s divadly a akcemi, které cílí na dospělé diváky. Vnímáte Divadlo loutek v tomto směru jako novou výzvu, nebo vás loutkové divadlo lákalo dlouhodobě?

Přestože má profesní cesta zatím procházela divadly, která se zabývala především tvorbou pro dospělé, měla jsem potřebu zv…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.