Loutkar.online

Online archiv

Bergmannová, Pavla: Poněkud smutné loučení, Loutkář 3/2023, s. 54–57

S nástupem ředitelky Aleny Punčochářové do čela Divadla loutek Ostrava v červenci 2023 došlo i ke změně uměleckého vedení. Od listopadu 2023 vystřídal režiséra Václava Klemense na pozici uměleckého šéfa Jakub Maksymov. Následující řádky tedy budou stručným ohlédnutím za posledními dvěma pocovidovými sezónami, které vznikly ještě pod taktovkou Václava Klemense. Zejména tu první pak významně poznamenaly dozvuky pandemie covidu-19.

V sezóně 2021/2022 se chod divadel vrátil po nepříjemné, téměř dvouleté covidové pauze do běžného provozního módu. A byť v její první polovině platila ještě celá řada omezení, mohlo se konečně zase hrát pravidelně a naživo. Divadlo loutek přichystalo tři premiéry, které byly tematicky – a s ohledem na události posledních měsíců i symbolicky – rozkročené mezi zrozením a smrtí.

První regulérní pocovidová premiéra – v předchozí sezóně nerealizovaný titul To…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.