Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Píle, trpělivost a disciplína, Loutkář 3/2023, s. 18–19

Spolupráce Divadla Alfa s japonským Divadlem PUK je v posledních letech velice těsná – asi nejviditelněji se pro české publikum realizovala ve speciální japonské dramaturgické lince festivalu Skupova Plzeň 2022 (viz Loutkář 3/2022, s. 94–96). Jaké aktivity se odehrály naopak v Japonsku a zůstaly tak poněkud skryté, prozrazuje ředitel Divadla Alfa Jakub Hora

Jaké česko-japonské projekty už se podařilo zrealizovat?

V roce 2023 proběhlo dlouhé, skoro devítitýdenní turné s inscenací Pozor Zorro!, které zahrnovalo pětatřicet představení po celém Japonsku, konkrétně ve třinácti městech. Od začátku srpna do druhé poloviny září jsme hráli ve městech Tokio, Nagoya (a v jeho okolí), Takasaki, Higashi Kagawa, Sapporo (a v jeho okolí), Kjoto, Osaka, Okyama nebo na ostrově Oshima. Během tohoto turné už však začaly přípravy dalších projektů.

Ve spolupráci s loutkářskou organizací DEKU Art Forum, která byla kopro…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.