Loutkar.online

Online archiv

redakce: Zemřeli, Loutkář 1/2023, s. 86–87

Jitka Tichá

(14. 7. 1966–17. 2. 2023)

Jitka Tichá byla absolventkou oboru výchovná dramatika na DAMU a dlouhé roky se věnovala pedagogické praxi. Působila i jako režisérka a loutkoherečka – byla dlouholetou členkou Divadla Bořivoj nebo souboru Tichý Jelen, který založila společně s Jiřím Jelínkem. Velice aktivní bylo pod jejím vedením sdružení Roztoč v Roztokách u Prahy, které proslulo pořádáním kulturních akcí – například hojně navštěvovaného masopustu.

Čest její památce. (red)

Smysluplná náplň hned několika životů

Ještě si vybavuji objetí, vůni velké bílé růže, kterou mi vtiskla po našem představení na Tiché jelení nadílce v Roztokách v prosinci. Znovu jsem žasla nad tím, co všecko Jitka zase roztočila za tu dobu, co jsme se neviděli. Vždy si ji vybavuji právě takto v jednom kole – všude byla, vše zařizovala, ve střehu, jestli není třeba někde přiskočit a pomoct… A současně objíma…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.