Loutkar.online

Online archiv

Slavíčková, Sarah: Scénografii a loutky uzpůsobuji příběhu, Loutkář 1/2023, s. 72–75

Po roční pauze obnovujeme cyklus Scénografky v loutkovém divadle a ten letošní zahájíme talentovanou Olgou Ziebińskou, která studovala magisterské studium ve Varšavě a následně pokračovala na dalšího „magistra“ na KALD DAMU, kde nyní dokončuje doktorské studium. Zde se setkala s režisérem Jakubem Maksymovem, s nímž úspěšně spolupracuje v České republice (např. Tesla nebo Myši patří do nebe), ale i na Slovensku (Chronoškriatkovia, Vodníček, A jako Antarktída) nebo v Srbsku (Bambi). V rozhovoru Olga popisuje nejen, jak vypadá tvůrčí proces, ale hovoří i o tom, že inscenace vytváří pro celou rodinu, vnímá totiž vizuální svět, ve kterém žijí jak dospělí, tak i děti.

Olga pochází z Čenstochové, městě ležícím na řece Wartě na jihu Polska. Olžina cesta k loutkám vedla od studia Akademie výtvarných umění ve Varšavě. Šest let se zde věnovala designu, který má v českém kontextu často negativní konotace s…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.