Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Loutky a loutkáři v novém světě, Loutkář 1/2023, s. 68–71

Na přelomu ledna a února se pod záštitou Institutu umění – Divadelního ústavu (PerformCzech) a díky subvenci z Národního plánu obnovy uskutečnila pracovní návštěva Spojených států určená pětici loutkářských profesionálů. Dvoutýdenní cesta měla tři zastavení – Chicago, New York a Storrs – a účastníkům nabídla alespoň letmý vhled do amerického loutkářství.

Zastávka první

Hlavním cílem dní prvních dní, které jsme strávili ve větrném městě na břehu Michiganského jezera, byl Chicago International Puppet Theater Festival. Letos se uskutečnil už 5. ročník (ve dnech 18.–29. 1. 2023, s podtitulem Astonish and Delight, tedy Ohromit a potěšit), který nabídl více než stovku různých akcí rozprostřených po celém městě, a to pro více než čtrnáct tisíc návštěvníků. Zakladatelem a uměleckým ředitelem festivalu je Blair Thomas, který nám při velmi příjemném setkání ve Fine Arts Building objasn…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.