Loutkar.online

Online archiv

Drtina, Michal: Náchodská loutková scéna slaví, Loutkář 1/2023, s. 65–67

Ve čtvrtek 19. ledna se počtvrté a naposledy mohli diváci přijít podívat na představení adaptace Lucerny Aloise Jiráska, kterou náchodský loutkářský soubor Dětem pro radost odehrál na své současné scéně v suterénu náchodské sokolovny u příležitosti oslav 70. divadelní sezóny.

Diváky tohoto mimořádného představení přivítal nestor souboru Miloš Jirman: Vítáme vás v náchodském loutkovém divadle. Jsme rádi, že jste nás dnes navštívili. Je obecně známo, že soubor letos slaví jubilejní 70. sezónu. A právě pro ni jsme po patnácti letech obnovili inscenaci, která nemá na prknech českého amatérského divadla obdoby. Svědčí o tom, mimo jiné, zájem o všechna její předchozí uvedení. Mezi diváky bylo mnoho náchodských občanů, bývalých loutkářů i velká řada loutkářů ze Smiřic nebo Úpice. To dnešní je poslední a několik dalších let nebudeme Lucernu hrát. Po představení vás srdečně zvu na malé po…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.