Loutkar.online

Online archiv

Šlechtová, Ema: Co vidím kukátkem, Loutkář 1/2023, s. 42–43

Snad každý dospělý se v šedi každodenních povinností občas obrací do minulosti, do dětských snů a her, ve kterých urputně hledá jakousi v pozdějším věku jen těžko dosažitelnou bezstarostnost. Kam se poděla odpoledne, jejichž jedinou náplní bylo sledovat broučky putující mezi stébly trávy nebo výzkum rozmanitého hemžení odehrávajícího se v dešťové kaluži?

Mnohým totiž v pozdějším věku (míněno po překlenutí puberty) schopnost propadnout detailu a uzavřít se ve svých malých fantazijních světech uniká. Naštěstí Jazmína Piktorová a Sabina Bočková vytvořily pohybově-objektovou performance Mikrosvěty, která může svého recipienta do onoho magického bezčasí na chvíli vtáhnout. Dětskému divákovi nabízí důvěrně známý způsob vnímání a dospělému zase může připomenout něco, co se mohlo zdát dávno ztracené.

Studio Alta sice co chvíli putuje z prostoru do prostoru, ale na své cestě nabízí…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.