Loutkar.online

Online archiv

Vondráková, Adéla: Vzdělávání Bábkarskou Bystricou, Loutkář 1/2023, s. 20–24

V ulicích se začaly objevovat barevné plakáty s obrázkem školního batohu, ke kterým se časem přidaly i směrovky a černé tabule popsané křídou. Čas od času bylo možné narazit na herce Bábkového divadla na Rázcestí v typických dryáčnicky cirkusových kostýmech, jak přebíhají mezi jednotlivými scénami. Po vynucené čtyřleté pauze se poslední zářijový týden Banská Bystrica opět rozžila (nejen) loutkovým divadlem. Proběhl totiž 23. ročník Bábkarské Bystrice.

Do těch několika deštivých dní od 26. září do 2. října se vtěsnalo neuvěřitelných 32 představení (respektive 23 inscenací z 9 různých evropských zemí), tři workshopy, dvě panelové diskuse s odborníky a jedna konference. Kromě toho téměř po každém představení následovaly diskuse s dětským publikem, po večerních představeních pro dospělé pak i diskuse s tvůrci. Letošní Bábkarská Bystrica jako by se snažila dohnat všechno to, co pohltila …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.