Loutkar.online

Online archiv

Slavíčková, Sarah: Materiály mají kvality a vlastnosti stejně jako my, Loutkář 4/2022, s. 94–96

Maria Komarova, Anna Romanova a Světlana Silič jsou členkami souboru PYL. Ve své tvorbě se pokouší aplikovat současné filosofické směry, zkoumají možnosti objektového divadla a usilují o interdisciplinární přístup. Scénografky z KALD DAMU uzavírají seriál inspirativních a talentovaných mladých tvůrců a přináší další ze zajímavých pohledů na loutku a loutkové divadlo, přestože se samy za loutkářky nepovažují.

Vaše uskupení vzniklo v roce 2018 na KALD DAMU, kde jste studovaly. Jak k tomu došlo?

Máša: Daly jsme se dohromady během vzniku Čeburašky (ČBRŠK, 2018, Proces), na které jsme pracovaly ve svém volném čase na DAMU. Nejprve jsme začaly spolupracovat se Světlanou, poté jsme do projektu přizvaly Aničku. V průběhu práce na následujících projektech se součástí PYLu stali další lidé jako Theresa Schrezenmeir a Veronika Svobodová. Postupně se jako soubor rozšiřujeme.

Anna: Doplnila bych, že takovou "…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.