Loutkar.online

Online archiv

Slavíčková, Sarah: Loutkové divadlo nejsou jen pohádky, Loutkář 4/2022, s. 66–68

Cyklus, který v redakci pracovně nazýváme „sourozenci v loutkovém divadle“ uzavírají dva všestranní divadelníci, kteří zasahují i do mnoha mimodivadelních sfér – Kateřina Bohdalová a Martin Bohadlo. Oba stáli u zrodu souboru Geisslers Hofcomoedianten, který tento rok slaví dvacet let, pracuje s odkazem barokního divadla a snaží se jeho odkaz zasazovat do současnosti. Jak také Bohadlovi říkají: Baví nás interpretovat historii nově, jinak, z pohledu dnešního člověka – a u toho diváka pobavit. Tento směr pak sami označují jako „nové baroko“.

Váš otec Stanislav Bohadlo – muzikolog a profesor Univerzity Hradec Králové – je velice renesanční člověk plný mnoha talentů a zájmů. Dostali jste se k divadlu díky němu? A jak moc jste jím byli ovlivněni v dětství?

Kateřina: Rodiče nás odmala vedli spíš k hudbě a kultuře a umění obecně. Z dětství si moc divadelních zážitků nepamatuju, snad jen velké loutkové…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.