Loutkar.online

Online archiv

Horký, Luděk: Nebýt jen muzeální vzpomínkou, Loutkář 4/2022, s. 55–57

Na závěr přinášíme rozhovor s novou kmenovou režisérkou Divadla Spejbla a Hurvínka Jankou Ryšánek Schmiedtovou. Někdejší umělecká šéfka ostravského Divadla Petra Bezruče není v loutkářském světě neznámá – několikrát režírovala v brněnské Radosti i v ostravském Divadle loutek. Tituly, pod nimiž je podepsaná, jsou velmi často batolária, jež označuje za „miminí“ divadlo. Tím ostatně debutovala i na své současné domovské scéně.

Jak se vám pracovalo v Divadle S+H?

Během doby covidové marnosti to byla pozitivní vzpruha – koncentrovaná práce na smysluplném projektu, to je pro mě vždy privilegium a příval energie.

Co dalo k té spolupráci impuls?

Do Divadla S+H mě přivedl David Janošek, se kterým jsme se poprvé setkali v Brně a naše cesty se později osudově zkřížily v mé milované Ostravě. Pravidelně od té doby spolupracujeme, a to v absolutní důvěře, a přitom za vysokých nároků – ni…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.