Loutkar.online

Online archiv

Šlechtová, Ema: Zatím jsme na cestě, Loutkář 4/2022, s. 52–54

Studoval Střední školu umění a designu v Brně, Vyšší odbornou školu restaurátorskou, činoherní herectví a scénografii na JAMU. Několik let strávil v hereckém angažmá v Národním divadle moravskoslezském a jako výtvarník spolupracoval s mnohými divadly (Národní divadlo v Praze, Národní divadlo Brno, Slovenské národné divadlo, Moravské divadlo Olomouc, Divadlo Petra Bezruče, Divadlo na Orlí nebo Stará Aréna). Nový umělecký šéf Divadla Spejbla a Hurvínka David Janošek je tvůrčí osobností renesančního ražení. K loutkám však měl vztah od útlého dětství a právě tahle fascinace ho nikdy doopravdy neopustila. Co tedy čeká diváky v Divadle S+H pod jeho taktovkou?

V rozhovoru pro Divadelní noviny (7. 10. 2020) jste řekl: Mám rád divadlo, které se nebojí být zranitelné a zraňující, kruté svým nadhledem, hravé a magické, nekompromisní. Našel jste právě takové divadlo v S+H?

Chci ho najít ve vět…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.