Loutkar.online

Online archiv

Horký, Luděk: Je to cesta do pekla, Loutkář 4/2022, s. 49–51

Blok rozhovorů s umělci z Divadla Spejbla a Hurvínka pokračuje Ondřejem Lážnovským, kterého si Martin Klásek připravoval jako svého nástupce. Ondřej je neobyčejně talentovaný herec a režisér a svou tvůrčí dráhu spojil nejen s Divadlem S+H, ale třeba i s kladenským Lampionem nebo příležitostně režíruje v Divadle Aqualung.

Proč vlastně nejste umělecký šéf u Spejbla a Hurvínka?

Protože jsem k sobě nenašel dramaturga. Divadlu S+H chybí dramaturg už léta.

Měl jsem dokonce pocit, že jste jednu chvíli byl umělecký šéf. Nebo to byl jenom můj dojem?

Byl jsem jenom zástupce Martina Kláska s tím, že si Martin přál, abych pokračoval ve funkci po něm. Ale jak říkám, nenašel jsem dramaturga a bez dramaturga to prostě z mého pohledu nejde.

A proč jste ho nenašel? Oslovoval jste, sháněl jste?

Ptal jsem se víceméně pár známých z oboru dramaturgie. Ale držel jsem se asi jen ve své generační bubl…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.