Loutkar.online

Online archiv

Horký, Luděk: Teď je na řadě rodina, Loutkář 4/2022, s. 46–48

Jak jsme slíbili v minulém čísle, podrobný materiál věnovaný Divadlu Spejbla a Hurvínka doplníme na následujících stránkách ještě rozhovory s hlavními tvářemi divadla – těmi současnými, ale i těmi minulými. V době, kdy jsme tento text připravovali, totiž došlo v divadle k výrazné personální proměně. Aby to bylo fér, dostanou slovo všichni hlavní aktéři celé kauzy – jako první nabízíme rozhovor s dlouholetým hlavním interpretem S+H Martinem Kláskem. Druhý přijde ke slovu Ondřej Lážnovský, kterého si Klásek pečlivě připravoval jako svého nástupce. Třetí je naopak nový umělecký šéf David Janošek a kvarteto uzavírá také zbrusu nová kmenová režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová. (red)

V Divadle S+H jste působil od roku 1973. To jste musel nastoupit jako hodně mladý…

Ano, bylo mi necelých osmnáct let a měl jsem po neúspěšných zkouškách na konzervatoř a roce učebního oboru dřevomode…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.