Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Editorial, Loutkář 4/2022, s. 1

Vážení a milí čtenáři,

Jsme ve finále letošního ročníku Loutkáře a nezbývá než vás patřičně navnadit na ten další. Hlavním tématem pro rok 2023 budou opět loutky v zahraničí. V návaznosti na přechozí ročníky z let 2017, 2019 a 2021 se tentokrát zaměříme na loutkářství pro nás poněkud exotičtějších kultur. Těšit se můžete na fascinující svět čínských, japonských, vietnamských, barmských nebo indonéských loutek a třeba i africké loutkářské umění. Tím bychom měli naše cestování s prstem po loutkářské mapě prozatím dokončit.

Těšit se ale samozřejmě můžete i na další stálé rubriky, jako je Osobnost čísla, tematické cykly (opět se navrátíme k portrétům talentovaných českých scénografek či pozoruhodných tvůrců z oblasti animovaného filmu) a budeme se pochopitelně i nadále věnovat všem projevům oboru – od tradičního loutkářství přes studentské práce, inscenace amatérsk…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.