Loutkar.online

Online archiv

Maksymov, Jakub: Divadlo objektů jako pedagogická metoda, Loutkář 3/2022, s. 97–99

Režisér Jakub Maksymov se na české divadelní scéně už velmi dobře etabloval a z jeho dosavadní inscenační praxe vysvítá, že se postupně stává hlavním tuzemským proponentem divadla objektů. Protože jde o relativně novou součást české divadelní mapy, dohodli jsme se, že výsledky svého praktického bádání – zprávu o sérii workshopů na čtyřech evropských vysokých uměleckých školách –, které je součástí jeho disertační práce, otiskneme v Loutkáři jako inspirativní hledačskou cestu pro možné následovníky. (red)

Text: Jakub Maksymov

V prvním čtvrtletí roku 2022 jsem vedl sérii workshopů zaměřených na specifickou divadelní formu – divadlo objektů – na dohromady čtyřech vysokých uměleckých školách: v Praze, Bratislavě, polském Bělostoku a srbském Novém Sadu1 pro tamější studenty herectví, režie, dramaturgie, scénografie a aplikované divadelní tvorby. Přesvědčení o tom, že by tento divade…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.