Loutkar.online

Online archiv

Horký, Luděk: Značka S+H: Dar či prokletí?, Loutkář 3/2022, s. 82–85

V návaznosti na obsáhlou analýzu tvorby Divadla Spejbla a Hurvínka z předchozích stran nabízíme rozhovor se sourozenci Denisou a Mikim Kirschnerovými o minulosti, ale hlavně o budoucnosti divadla. Rozhovory s dalšími osobnostmi spojenými s touto výjimečnou českou loutkovou scénou přineseme i v dalším čísle. (red)

Jaká je vaše vize pro nejbližší sezóny? Jaký máte cíl?

Miki: Plánů máme pochopitelně dost, a to nejen divadelních. Rádi bychom vedle linie interní tvorby a realizace „klasických“ loutkových inscenací přizvali i externí tvůrčí týmy, které by Spejbla a Hurvínka obohatily svými inscenačními postupy a svým divadelním viděním. Spejbl s Hurvínkem ale odjakživa také přesahovali rámec divadla. Inklinovali k novým technologiím, novým médiím. Profesor Skupa se poměrně rychle prosadil v rozhlase, natáčel desky, které byly významnou součástí „popularizace“ těchto postaviček. Spousta lidí se s S+H sez…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.