Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Důstojné padesátiny, Loutkář 3/2022, s. 56–57

V sobotu 2. července se v Chrudimi sjela řada hostů zblízka i zdaleka, aby se zúčastnila celodenních oslav 50. výročí otevření Muzea loutkářských kultur (a to přesně na den!). Různorodý program zahrnující divadelní představení, ale i koncerty a loutkářské workshopy probíhal od dopoledne až do pozdních nočních hodin a obsadil celé centrum města (pod scénářem oslav je podepsaná Olga Havlíková). Samotná slavící instituce pak byla pro návštěvníky otevřena zdarma až do půlnoci a velkým tahákem se stala zbrusu nová výstava.

Hlavní část programu proběhla na Resselově náměstí, které bylo, ač už odbila 17. hodina, stále rozpálené nemilosrdným letním sluncem. Pódium se zástupci muzea a jejich vzácnými hosty bylo sice zakryté, ale přihlížející diváci se snažili ukrýt ve stínu domů, jak se jen dalo. Mezi mluvčími se objevili jednak zástupci politické reprezentace včetně ministra kultury Martina Baxy, ale …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.