Loutkar.online

Online archiv

Švecová, Veronika: Objekty a loutky jsou jako Raffaello, Loutkář 3/2022, s. 51

Poslední červnový týden před letními prázdninami patřil i letos hradeckému festivalu Regiony. Letošní ročník byl v pořadí již sedmadvacátý a nesl se v duchu hesla Regenerace. Regenerace kultury. Regenerace kulturou. Tentokráte se totiž konal již zcela bez protipandemických omezení opět v celé své fascinující šíři.

Program Regionů je napěchovaný až k prasknutí, po celých osm dní se pořád někde něco děje. Kulturní obsah zde vzniká zdola i svrchu. Kromě dovezených hostujících profesionálních inscenací se do programu festivalu zapojuje i mnoho Hradečáků, kteří na festivalu mají šanci představit svá amatérská divadla nebo uspořádat koncert vlastní kapely. Propojení festivalu s městem zde tak funguje asi nejlépe v republice.

Úskalím takovýchto kulturních žní je samozřejmě to, že se nikdy nedá stihnout vše. Je tak potřeba zdůraznit, že ani tato reportáž si neklade za cíl postihnout náplň osmi festi…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.