Loutkar.online

Online archiv

Jarkovský, Tomáš: Technologie jako prostředek, technologie jako téma, Loutkář 3/2022, s. 20–22

Když jsme byli s Jakubem Vašíčkem osloveni pro účast na semináři věnovaném technologiím v loutkovém divadle, byli jsme tím poněkud překvapeni. Nikdy jsme s Jakubem totiž nechápali naši tvorbu jako nějaké soustavné hledání na poli divadelních technologií a ani v širším smyslu jsme neusilovali o kontinuální rozvíjení nějaké konkrétní formy. Naše inscenační ambice však obvykle vyrůstají z tématu, které chceme v inscenaci rozvíjet a pro jehož artikulaci se snažíme najít adekvátní vyjadřovací prostředky, přičemž se snažíme být v tom hledání co nejotevřenější. Zároveň nám v divadle jde především o vyprávění příběhů a pokládáme se v tomto směru, snad poněkud staromódně, za vypravěče. Ani jeden z nás není žádným zapáleným fanouškem či snad znalcem moderních technologií, v osobním životě je používáme omezeně a s dovedností, kterou nejspíš hravě strčí do kapsy většina žáků základn…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.