Loutkar.online

Online archiv

Bažant, Jan: Loutky, technologie, magie, Loutkář 3/2022, s. 14–15

V nakladatelství KANT vyšla pod tímto názvem nová publikace, která vznikla na půdě Divadelní fakulty Akademie múzických umění, přesněji v rámci magisterského semináře objektového divadla na katedře alternativního a loutkového divadla. Jejími editory jsou Jan Bažant a Lukáš Jiřička, kteří dali redakci svolení přetisknout čtveřici studií i na stránkách Loutkáře. Jak vysvětluje v anotaci Jan Bažant: Vznik této publikace vyšel z potřeby definovat a ohledat území, v němž se nachází loutka a loutkové divadlo ve vztahu k současnému postmediálnímu diskursu. (red)

Kolektivní monografie nabízí vhled do aktuálních podob myšlení o technologii loutkového divadla či filmu, o problematice a definicích animace či o manipulaci s objekty. Týká se také určitých aspektů magie, jež vycházejí z blízkého vztahu člověka a matérie. Ačkoliv se většinou studií, reflexí či vybraných pasáží z rozhovorů pořízených běh…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.