Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Završení našeho letitého výzkumu loutkářství, Loutkář 3/2022, s. 4–7

Osobností tohoto čísla je Jaroslav Blecha, divadelní historik a především vědecký a výzkumný pracovník brněnského Moravského zemského muzea (MZM). Zde působí jako vedoucí oddělení dějin divadla a zároveň je i ředitelem celé uměnovědné sekce muzea. Není bez zajímavosti, že v MZM pracuje už čtyři desítky let! Kromě bohaté výzkumné a publikační činnosti se podílel nebo vytvořil výstavy Dynastie Kopeckých aneb Moravské dědictví (1993), Lesk a bída pimprlat (1996), Dům plný loutek (1997), Česká loutka (2002), Okno do českého loutkářství (2007), Rodinná loutková divadélka – skromné stánky múz (2010), Půvaby loutek a soch – Vojtěch Sucharda a jeho Říše loutek (2011), Vějíř loutek dálného orientu (2015), Devadesát vůní dřeva – František Vítek (2019) ad. V dubnu byla konečně otevřena dlouho plánovaná stálá expozice MZM vystavující loutkářské teatrálie, pod kterou je rovněž podepsán jako autor…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.