Loutkar.online

Online archiv

Slavíčková, Sarah: Inspirace z energie, Loutkář 2/2022, s. 84–87

Další z loutkářů, kteří mají řemeslo a talent v krvi, jsou herečka Pavla Lustyková a její syn Štěpán Lustyk. Každý z nich se po studiu na KALDu vydal trochu jiným směrem. Pavla má stálé angažmá v DRAKu a Štěpán účinkuje v mnoha neloutkových i loutkových inscenací na profesionálních scénách i s nezávislými soubory, zkouší různé divadelní přístupy a věnuje se i hudbě. Oba jsou si možná o to víc navzájem inspirací a obdivují energii toho druhého.

Oba jste studovali na KALD DAMU. Co vám studium nejvíce dalo? Co zásadního jste si z něj odnesli?

Pavla: Nastoupila jsem do školy těsně po revoluci, kdy se tam hodně věcí měnilo. Takže to byla taková anarchie. Hodně možností, ale trochu zmatek. Ale jinak jsem to měla asi jako všichni: kromě toho, že získáš kamarády na celý život, tak se ti taky otevřou, díky lidem, které tam potkáš, nové pohledy na divadlo, zkušenosti, možná pochopíš, co chceš…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.