Loutkar.online

Online archiv

Labusová, Markéta: Většinou nemáme ruce nazbyt, Loutkář 2/2022, s. 80–83

S Vítkem Bruknerem jsem se dlouho potkávala na chodbách DAMU, kde studuji režii-dramaturgii na katedře alternativního a loutkového divadla. Vítek u nás učí animaci. Občas jsme spolu prohodili pár slov, ale mým pedagogem nebyl. Je možné, že jsme se potkali už dřív, za časů mého hraní studentského divadla s jeho synem Tondou, který se v roce 2018 stal mým spolužákem v ročníku Marka Bečky. Protože sama často pracuji s hudbou v divadle, oslovila mě redakce, zda bych s Vítkem neudělala rozhovor u příležitosti jeho životního jubilea.

Jaké je být synem básníka?

Je to asi dobré, mám po něm cit pro jazyk; a vidím to i na Tondovi. Táta dělal třeba takové domácí vzdělávací pořady o architektuře a o výtvarném umění.

Odnesl jste si z nich něco do života?

Když o tom přemýšlím, tak jsme se hodně bavili o všem, třeba o knížkách, občas tam chodili zajímaví lidé a my jsme u toho mohli jako dě…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.