Loutkar.online

Online archiv

Slavíčková, Sarah: Praktická příručka pro loutkářské badatele, Loutkář 2/2022, s. 74–77

Do Muzea loutkářských kultur (MLK) v Chrudimi přijíždí návštěvníci a badatelé z celé republiky i zahraničí. Není divu, v současné době spravuje muzeum přes 50 000 sbírkových předmětů, z toho je téměř 11 000 loutek z celého světa. Mluvčí MLK Břetislav Oliva v rozhovoru předává dalším potenciálním badatelům praktické informace a přehled nejen o tom, jaké loutky se za stěnami renesančního Mydlářovského domu již padesát let skrývají, ale i jak se získávají nové akvizice.

Jaké máte v muzeu sbírky a jaké typy loutek v nich badatelé najdou? Kde jsou uložené?

Sbírka Muzea loutkářských kultur v Chrudimi je rozdělena na několik podsbírek. První a bezpochyby nejdůležitější je podsbírka Loutky, kde lze však nalézt kromě rozličných druhů a typů loutek i další objekty a hračky vycházející z loutkářského umění nebo nejrůznější suvenýry. Podsbírka Scénografie obsahuje vedle nejrůznějš…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.