Loutkar.online

Online archiv

Dzadíková, Lenka: Katarína Aulitisová na všetkých frontoch, Loutkář 2/2022, s. 65–67

Katarína Aulitisová na všetkých frontoch

O aktívnych ľuďoch sa hovorí, že bojujú na viacerých frontoch a má to byť pozitívne konštatovanie. Vojna na Ukrajine však pripomenula neveselý pôvod tohto ustáleného slovného spojenia a vrhá nové významy i na prácu divadelníkov a staršie inscenácie, ktoré v novej situácie vyznievajú inak a intenzívnejšie.

Text: Lenka Dzadíková

Katarína Aulitisová je umeleckou šéfkou Bratislavského bábkového divadla, tvorkyňou z nezávislého Divadla PIKI Pezinok a pedagogičkou na katedre bábkarskej tvorby Divadelnej fakulty VŠMU. Umelecky teda bojuje minimálne na troch frontoch. Náčrt jej tvorivej cesty z DAMU až k jej dnešnej trojrole sme predstavili v Loutkáři 2/2020. Z článku je zrejmé, že Aulitisová často čerpá z českých literárnych zdrojov a v tomto trende pokračuje aj v najnovších inscenáciách.

Katedra bábkarskej tvorby: Veľké putovanie Vlasa a Bradu

Ako pedagogička k…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.