Loutkar.online

Online archiv

Švecová, Veronika: Buchty a loutky vv pohádkové kondici, Loutkář 2/2022, s. 54–55

Psát recenze na povedené inscenace je milým, i když poněkud obtížným úkolem, protože o nešvarech a nedostatcích se zkrátka píše sice s větší nelibostí, ale snadněji. Pro obecenstvo seznámené s tvorbou Buchet a loutek by se totiž referování o nové pohádce z jejich dílny dalo v podstatě shrnout jednou větou. Například následovně: Soubor prostředky sobě vlastními pojednal tradiční pohádkový námět a výsledkem je velmi solidní dramaturgicky ucelená inscenace pro celou rodinu s vlídným humorem a rychlým spádem. Přece jen se ale pokusím Tři zlaté vlasy děda Vševěda přiblížit detailněji.

Jedním ze zmíněných prostředků pro Buchty a loutky typickým je nenápadný začátek v podobě vstřícného úvodu Marka Bečky. Ten si získává sympatie publika svou interakcí s dětskými diváky. Bere do hry aktuální náladu a okolnosti daného představení. V den premiéry se navíc – kromě specifičnosti prvního uvedení, kt…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.