Loutkar.online

Online archiv

Žatecká Vojíková, Silvie: Od dětské hry k hledání vlastní identity, Loutkář 2/2022, s. 50–53

V současné tvorbě českobudějovického Malého divadla je patrná nenásilná edukační linka, touha experimentovat s prostorem, jevištní formou nebo klasikou i rozkrývání vážných témat, při jejichž zpracování ovšem nechybí nadhled. Soubor se věnuje také plenérovým projektům a spolupracuje s Operou Jihočeského divadla na inscenaci Mimi opera aneb Týpí malého Kolumba, která je určena dětem již od tří měsíců.

V Malém divadle připravil hostující režisér Jiří Jelínek inscenaci Devatero pohádek aneb Jak si Helena, Karel a Josef hráli, určenou pro nejmenší diváky.1 Průvodkyní se stává stařičká Helena Čapková (Eliška Boušková), která při čtení pohádek začne vzpomínat na své dětství, v čemž jí sekundují její bratři: nešikovný Josef (Jiří Brnula) a o poznání akčnější Karel (Vít Piskala). Při vzpomínání pochopitelně všichni omládnou.

Inscenátoři se nesoustředí na děj jednotlivých poháde…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.