Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Jsme tu skutečně doma, Loutkář 2/2022, s. 45–47

Původem palestinský loutkář, který ovšem vyrůstal v jordánském utečeneckém táboře, Husam Abed, se v českém divadelním světě pohybuje už od svého absolutoria na KALD DAMU (2015). Magisterská studia ukončil inscenací inspirovanou osudy své vlastní rodiny Smooth Life a v letošním roce představil novinku War Maker, obě uvádí pod hlavičkou Dafa Puppet Theatre. V obou se mísí humor a tragické momenty s všudypřítomnou křehkou politickou situací Blízkého východu a obě čerpají ze skutečných životních příběhů. Husam Abed také často vede workshopy s uprchlíky z celého světa a pořádá festival komorních loutkových inscenací LIV’in. Protože se s Husamem dlouho známe, dovolím si ponechat v rozhovoru formu tykání.

Rozhovor: Kateřina Dolenská

Inscenaci Smooth Life inspirovanou osudy tvé vlastní rodiny hraješ už téměř sedm let. Proměnila se za tu dobu nějak? A co na ni říkají tvoji příbuzní?

Proměnil …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.