Loutkar.online

Online archiv

Dolenská, Kateřina: Spolupráce su prínosné pre obe strany, Loutkář 2/2022, s. 339

Ukrajinští uprchlíci pochopitelně nedorazili jenom do Česka, ale mnozí při přesunu na západ zakotvili už na Slovensku. Kolik takových studentů je dnes na bratislavské Divadelní fakultě Vysoké škole múzických umění? Na otázky redakce odpověděl Kristián Kozmenko.

Kolik ukrajinských studentů uměleckých škol VŠMU přijala a kolik z nich je zaměřeno na studium loutkářství?

V akademickom roku 2021/22 u nás na divadelnej fakulte študovali dve študentky z Kyjeva a jeden študent z Charkova, ktorí prišli na Slovensko aj vďaka ponuke ubytovania a možnosti štúdia, ktoré sme v našej pozvánke avizovali. Spomínané študentky z Kyjeva študujú na našej škole bábkoherectvo a plánujú vo svojom štúdiu pokračovať u nás. Ďalej sa nám v priebehu posledných mesiacov prihlásilo niekoľko desiatok študentov so záujmom študovať na našej škole v nasledujúcom akademickom roku. Ukrajinské školy totiž tento akademický rok zvládl…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.