Loutkar.online

Online archiv

Jirásek, Pavel: Loutka mezi divadlem, filmem a televizí 1990–2020 IV, Loutkář 1/2022, s. 86–87

Poetika vedených loutek v kontaktu s živým hercem či moderátorem

Od 31. srpna 2013 začal na našem území vysílat kanál Déčko, původním pracovním názvem ČT3. Déčko, nebo také ČT :D, je televizní stanice České televize určená mladým divákům, přičemž zahrnuje produkci v zásadě pro dvě divácké skupiny, a to pro děti ve věku 4–8 let (57 % vysílání) a pro děti ve školním věku 8–15 let (43 % vysílání). Stanice vysílá denně od 6 hodin do 20 hodin a zakládá si na tom, že program stanice je multižánrový a pro děti bezpečný. Déčko se stalo nejsledovanější dětskou televizí v Česku a veřejnoprávní dětskou televizí v Evropě. V roce 2018 sledovalo Déčko každý den zhruba čtvrt milionu dětí ve věku 4–12 let a ve sledovanosti ji v Evropě předčí jen NRK Super (Norsko) a Barnkanalen (Švédsko). Multižánrovost a kaleidoskopičnost dramaturgie tvaruje také vizuální podobu celého vysílání pro děti. Hrané…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.