Loutkar.online

Online archiv

Pandey, Ranjana: Poselství ke Světovému dni loutkového divadla, Loutkář 1/2022, s. 75

21. březen ustanovila Světovým dnem loutkářství UNIMA poprvé v roce 2000. Na celém světě se na počest loutkářského oboru koná řada akcí a k sepsání poselství je vyzvána významná světová osobnost loutkového divadla – v roce 2009 to byl například český umělec Petr Matásek. Světový den loutkářství se v současné době v jednom týdnu propojuje se Světovým dnem divadla (27. března) a Světovým dnem divadla pro děti a mládež (20. března). Autorkou letošního provolání je indická loutkářka, autorka divadelních her, divadelní a televizní režisérka a pedagožka Ranjana Pandey. (idu)

Moře

Moře odnepaměti převáželo vypravěče a příběhy od jednoho břehu k druhému, od jednoho ostrova k jinému, z jednoho kontinentu na mnoho dalších. Příběhy se v něm mísily, namáčely se v nejrůznějších kulturních vodách a získaly v něm své kouzlo a nesmrtelnost.

Moře je líhní legend už od počátku věků, hemží …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.