Loutkar.online

Online archiv

Josephová Luňáková, Blanka: Borůvkový guláš, Loutkář 1/2022, s. 7

Do „Borůvky“ jsem byla několikrát zamilovaná, ať už šlo o lásku opětovanou či nikoliv. Sice jen v rámci divadelních rolí, ale k Borůvkovi mám vřelý vztah i mimo jeviště. Jak my se známe dlouho? Tuším, že oba jsme v Alfě snad od nepaměti…

„Borovák“ nebo zkráceně „Boro“, jak se mu také říká, je výborný herec vážných, ale hlavně komických rolí, v nichž, má-li volnou ruku, utáhne publikum doslova „na vařený nudli“. Vzpomínám, jak jsem učůrávala smíchy, když jsem ho viděla v němé roli sluhy v Revizorovi v Plzni pod širým nebem, jak mimo jiné „odtáhl“ tramvaj projíždějící zrovna hracím prostorem kolem radnice.

Borovák prošel školou Tomáše Dvořáka, a je tedy nejen skvělým hercem, ale i fajnšmekrem na loutky a mnozí si k němu chodí pro radu. Je to multitalent: dokáže si napsat hru, vyrobit loutky, zrežírovat, zahrát. Je schopný producent, což dokazuje několik mezinárodních festivalů stepu, které p…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.