Loutkar.online

Online archiv

: Editorial, Loutkář 1/2022, s. 1

Vážení a milí čtenáři,

když jsem se chystala psát optimistický úvodník nového ročníku Loutkáře, že už je snad dvouletá covidová lapálie téměř u konce a život se nám všem vrátí do starých kolejí, vypuklo v Evropě hotové inferno. Přiznám se, že jsem do poslední chvíle nevěřila, že je v jednadvacátém století možné, aby byl suverénní stát naprosto bezdůvodně, a hlavně zbytečně napaden svým sousedem. Že může i dnes docházet v Evropě, jejíž civilizační vyspělostí se tak rádi chlubíme, k barbarským útokům na civilisty, při nichž umírají i malé, sotva narozené děti. Naše redakce se samozřejmě připojuje k absolutnímu odsouzení agrese a hluboce soucítíme se všemi ukrajinskými oběťmi arogantní zvůle představitelů ruského státu, které přišly ze dne na den o svůj domov, nebo dokonce o své nejbližší. Narychlo jsme proto na konec čísla zařadili i unikátní studii Věry Švomové, která se …

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.