Loutkar.online

nm: Přečetli jsme za vás

V ediční řadě Muzeum v knize vydalo nakladatelství Computer press ambiciózní a bohatě vypravenou knihu k 80.výročí založení profesionální činnosti Divadla Spejbla a Hurvínka (v r. 1930 bylo založeno Plzeňské loutkové divadlo Josefa Skupy, na které nynější Divadlo Spejbla a Hurvínka navazuje). V množství materiálu, který je průřezem činnosti tohoto divadla, včetně loutkohereckých i lidských osudů lidí spjatých s touto populární divadelní scénou jsou zachyceny myšlenky i tvorba Josefa Skupy, Miloše Kirschnera, osudy divadla v letech první republiky, přes okupaci, 50. léta až po současnost. Texty jsou doplněny v hřbetě knížky „kapsičkami“, do nichž jsou vloženy kopie dobových plakátů, vstupenek, scénářů, poznámek a dalších dokumentů z pozůstalosti i archívu. Kniha je doplněna CD „s tím nejlepším ze Spejbla a Hurvínka“.

Knížka se vyznačuje kromě množství dokumentů, fotografií i komentářů opravdu výjimečnou knihařskou prací, kterou ocení nejen příznivci Divadla Spejbla a Hurvínka a jeho legendárních hrdinů, ale i milovníci krásných knih. Skutečně „velká kniha“ (její rozměry jsou 23cm x 29 cm) má 72 plnobarevných stran a doporučná prodejní cena je 990,- Kč.

Další informace http://knihy.cpress.cz/KHP0093

Loutkář 3/2010, s. 102.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.